Batikon Nasıl Kullanılır?

Batikon çeşitli cilt yaralarını ve enfeksiyonlarını temizleyen bir antiseptik solüsyondur. Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde sıkça kullanılan Batikon nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Batikon Nedir?

Batikon antiseptik solüsyon, küçük sıyrıklar ve kesikler durumunda meydana gelebilecek olan olası enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için uygulanır. Enfeksiyonlara yol açan bakterileri öldürür ve vücuttan temizler.

Akut ve kronik vajinal enfeksiyonların tedavisi, örneğin vajinit ve vulvo-vajinit, karışık enfeksiyonlar ve gardnerella vaginalis’e bağlı oluşabilecek enfeksiyonlar, candida albicans kaynaklı mantar enfeksiyonları, trikomonal enfeksiyonlar ve jinekolojik ameliyatları öncesi ve sonrası dezenfeksiyonu için uygulanan bir üründür.

Batikon Fiyatı

Bu antiseptik solüsyonun fiyatı 3 lira ile 35 lira arasında farklılık gösterir.

Batikon İçeriği

Bu solüsyonun etken maddesi olivinil pirolidon-iyot adlı bir maddedir. Yardımcı maddeler olarak ise Etil alkol (CAS 64-17-5) %8, %1.6 Gliserin, %0.072 Mentol,%0.14 Sodyum hidroksit, %0.46 Sodyum asit fosfat, %79 Deiyonize su içerir.

Batikon Muadili

Isosol merhem ve Iyoderm topikal solüsyon bu antiseptik solüsyon olan ürünün muadilleridir.

Batikon Ne İşe Yarar?

Cilt için antiseptik bir kalkan oluşturan Batticon özelliği, iyotun derhal geniş antiseptik etki başlatmasına, uzun süre aktivite sağlamasına ve hastanın bölgesine oldukça dengeli bir antisepsi uygulamasına yardımcı olur. Ayrıca, yüksek iyot konsantrasyonlu preparatlara kıyasla daha az yan etki gösterir. Etkili bakterisid, virüsid, fungisid ve protozoiddir. Suda çözünürlüğü sayesinde yıkama ile uygulama alanından kolayca temizlenir.

Deride leke bırakmaz. Mukoza ve açık yaralara ek olarak iltihaplı cilt, kanama ve ciddi yaraların tedavisinde güvenlidir. Bu antiseptik solüsyon küçük yaralar, kesikler, yanıklar, sıyrıklar, süper dermatoz, dekübit, ülsera cruris ve varisli ülseroza gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Batikon Faydaları

Bu antiseptik solüsyon genel olarak yaralar, yanıklar, cilt kesikleri ve sıyrıkları, cilt enfeksiyonları ve süper dermatoz, dekübit, ülsera cruris, varisli ülseroza tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ayrıca bu antiseptik solüsyon vajina ameliyatından önce ve sonra, bölgenin dezenfekte edilmesi amacı ile kullanılır.

Batikon Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Bu antiseptik solüsyonu göz, dudaklar, kulaklar ve burun içi bölgesi ile temas ettirmeyin. Sadece harici kullanım içindir. Bu antiseptik solüsyonu yanlışlıkla içme durumunda akut zehirlenmeye neden olur. Akut zehirlenme durumunda, gastrik lavaj, nişasta-su karışımı veya yüzde 1 sodyum tiyosülfat çözeltisi ile sürdürülmelidir.
  • Hastalar, yeni doğan bebekler, üç aylık gebe ve yüksek kalp yetmezliği olan kişilerde bu antiseptik solüsyonu dikkatli kullanmalısınız.
  • Böbrek yetmezliği olan kişiler bu antiseptik solüsyonu cilde uygularken daha fazla dikkat etmelidir. Bu antiseptik solüsyon ile aynı anda lityum terapisi olan hastalar sürekli bu ilacı kullanmaktan kaçınmalıdır.
  • Kullanmadan önce prospektüsü dikkatle okuyun.
  • Başka bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza danışın.
  • Son kullanma tarihi etiket üzerindedir. Son kullanma tarihinden sonra bu antiseptik solüsyonu kullanmayın.

Batikon Antiseptik Kullanımı Nasıldır?

Doktorların başka bir tavsiyesi yoksa, hastalara eşit zaman dilimleri için günde birkaç kez cilde haricen uygulanır.

Batikon Ne Kadar?

Bu ürünün güncel fiyatı 3 lira ile 35 lira arasında değişir.

Batikon Krem Yan Etkileri

İyotlara karşı hassas olan geçici alerjiye neden olabilir. Bu antiseptik solüsyon iyottan daha az tahriş edici olsa da, cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Bu antiseptik solüsyonun geniş yaralar ve ciddi yanıklar üzerinde uygulanması, metabolik asidoz, hipernatremi, böbrek fonksiyon bozukluğu gibi sistemik yan etkilere neden olabilir. Beklenmedik bir etki oluşursa doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir