Oximin Jel Ne İşe Yarar?

Oximin jel genel olarak cildi temizleyen ve sivilceleri yok eden bir üründür. Peki Oximin jel krem nedir, özellikleri nasıldır, ne işe yarar, cilde faydaları var mı, fiyatları ne kadar, muadilleri nelerdir, nasıl kullanılır ve yan etkileri nelerdir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Oximin Jel Nedir?

Bu jel krem, bir benzoil peroksit ve klindamisin kombinasyonunu içerir. Benzoil peroksit antibakteriyel etkiye sahiptir. Ayrıca aşırı yağ ve kirin tamamen temizlenmesine olanak veren hafif bir kurutma etkisi vardır. Klindamisin maddesi ise, bakterilerin cilt üzerinde meydana gelmesini önleyen bir antibiyotiktir.

Bu jel krem, on iki yaş ve üzerindeki hastalarda akne vulgaris tedavisinde kullanılır. Bu ürün ayrıca bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Oximin Jel Eşdeğeri

Bu jel kremin eşdeğerleri arasında Benzalin topikal jel, Benzoxin topikal jel, Clindoxyl jel, Clinoper jel ve Clozaryl jel bulunur.

Oximin Jel Etken Maddesi

Bu jel kremin etken maddeleri benzoil peroksit ve klindamisin fosfat adlı maddelerdir.

Oximin Jel Fiyat 2020

Bu jel kremin güncel fiyatı 47.84 liradır.

Oximin Jel Muadili 

Bu jel kremin muadilleri arasında Benzalin topikal jel, Benzoxin topikal jel, Clindoxyl jel, Clinoper jel ve Clozaryl jel bulunur.

Oximin Jel Faydaları

Bu kombinasyon ilacı belirli bir akne türünü (iltihaplı akne vulgaris) tedavi etmek için kullanılır. Akne sivilce sayısını azaltmaya yardımcı olur. Klindamisin içerikli bu jel krem, akneye neden olan bakterilerin büyümesini durduran bir antibiyotiktir. Benzoil Peroksit maddesi ise ayrıca bakterilerin oluşmasını durdurabilir ve ciltteki yağ üretimini azaltarak gözeneklerinizi açık tutmanıza yardımcı olabilir.

Benzoil peroksit ve klindamisin, topikal akne vulgaris ürünü olarak kombinasyon halinde kullanılır. Her iki ilaç da propionibacterium acnes organizmasına karşı antibakteriyel aktivite sergiler ancak bu etkinin klinik önemi bilinmemektedir. 

Propionibacterium acnes’in akne vulgaris’in birincil nedensel organizması olduğuna inanılmaktadır ve cildin normal florasının bir parçasıdır. Sebase trigliseritleri metabolize eder, gliserol tüketir ve serbest yağ asitleri üretir. P. acnes’in klindamisin ve eritromisine bakteriyel direnci artmaktadır. Sonuç olarak, birçok doktor akne vulgarisin tedavisi için sadece benzoil peroksit ile kombinasyon halinde klindamisin kullanımını önermektedir. Benzoil peroksit, kurutma eylemleri, sebostatik etkiler sergiler ve hafif cilt döküntülerine neden olur. Benzoil peroksit kullanımı, klindamisin topikal jeli enflamatuar akne lezyonlarında iyileşme ile sonuçlanır. 

Oximin Jel Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Bu jel kremi kullanmaya başlamadan önce  eczacınızdan temin edebiliyorsanız hasta bilgi kitapçığını dikkatli bir şekilde okuyun. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.
  • Bu ilacı kullanmadan önce, etkilenen cildi hafif, ilaçsız bir temizleyici ile hafifçe yıkayın, ılık suyla durulayın ve kurulayın. Bu ilacın ince bir tabakasını doktorunuzun belirttiği şekilde cildin etkilenen bölgelerine uygulayın. Gözlerinizden, ağzınızdan, burnunuzun içinde ve çok fazla tahriş olmuş cilt bölgelerinden kaçınmaya dikkat edin. Her kullanımdan sonra ellerinizi yıkayın.
  • En iyi şekilde yararlanmak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Hatırlamanıza yardımcı olması için her gün aynı saatlerde kullanın.
  • Bu jel kremin dozunu artırmayın veya bu ilacı reçetede belirtilenden daha sık veya daha uzun süre kullanmayın. Durumunuz daha hızlı iyileşmeyecek ve yan etki riskiniz artacaktır.
  • Sivilcede azalma görmek altı haftaya kadar ve ilacın tam faydasını görmek on iki haftaya kadar sürebilir. Hastalığınız düzelmezse veya kötüleşirse doktorunuza bildirin.

Oximin Jel Kullanımı

Bu jel kremi tam olarak doktorunuz tarafından reçete edildiği gibi kullanın. Daha fazla veya daha az miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın. Reçete etiketinizdeki talimatları izleyin. Daha fazla ilaç kullanmak veya reçete edilenlerden daha sık uygulamak, daha hızlı çalışmasını sağlamaz ve yan etkileri artırabilir.

Bu jel kremi uygulamadan önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Yüzünüzü yumuşak bir temizleyici (sabun değil) ile yıkayın, ılık suyla durulayın ve cildi temiz bir havluyla kurulayın.

Bu jel krem genellikle günde bir kez uygulanır. Etkilenen bölgelere (gözler ve dudaklar hariç) bu jel kremi ince bir tabaka halinde uygulayın.

Bu ilacı gözlerinize, ağzınıza veya burnunuza veya dudaklarınıza temas ettirmekten kaçının. Bu alanlardan herhangi birine girerse, suyla yıkayın. Güneş yanığı, rüzgar yanığı, kuru, çatlamış, tahriş olmuş veya kırılmış cilde bu jel kremi uygulamayın.

Belirtilerinizin düzelmesi birkaç hafta sürebilir. Bu jel kremi talimatlara uygun şekilde kullanmaya devam edin ve belirtileriniz düzelmiyorsa doktorunuza bildirin.

Bu jel kremi oda sıcaklığında ısı ve nemden uzak bir şekilde saklayınız. Buzdolabında saklayın. Tüpün kapağını sıkıca kapalı tutun. Kullanılmayan ilaçları aldığınız tarihten iki ay sonra atın.

Oximin Jel Yan Etkileri

Birçok ilaç yan etkilere neden olabilir. Bir yan etki, normal dozlarda alındığında bir ilaca istenmeyen bir yanıttır. Yan etkiler hafif veya şiddetli, geçici veya kalıcı olabilir. Aşağıda listelenen yan etkiler, bu jel kremi uygulayan herkes tarafından görülmemektedir. Yan etkilerden endişe ediyorsanız, bu ilacın risklerini ve faydalarını doktorunuzla tartışın.

Aşağıdaki yan etkiler, bu ilacı alan kişilerin en az yüzde 1’i tarafından bildirilmiştir. Bu yan etkilerin çoğu yönetilebilir ve bazıları zamanla kendiliğinden kaybolabilir.

Uygulama yerinde cilt soyulması, kızarıklık, kuruluk, yanma veya kaşıntı, güneş ışığına duyarlılık gibi yan etkileri yaşarsanız ve şiddetli veya rahatsız ediciyseniz doktorunuza danışın. Eczacınız yan etkileri yönetmeniz konusunda size tavsiyede bulunabilir.

Karın ağrısı veya krampları, şiddetli ağrı veya şişkinlik, mide bulantısı ve kusma, kanlı olabilen şiddetli sulu ishal gibi yan etkilerin çoğu çok sık olmamasına rağmen, doktorunuza danışmazsanız veya tıbbi yardım almazsanız ciddi sorunlara yol açabilir.

Alerjik reaksiyon belirtileri, döküntü, kurdeşen, dudak veya yüzün şişmesi, nefes almada zorluk gibi herhangi biri olursa ilacı almayı bırakın ve derhal tıbbi yardım alın.

Bazı insanlar listelenenler dışında yan etkiler yaşayabilir. Bu ilacı alırken sizi endişelendiren herhangi bir semptom fark ederseniz doktorunuza danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir