Hipokort Krem Ne İşe Yarar?

Hipokort krem farklı cilt rahatsızlıklarını iyileştiren bir üründür. Eğer Hipokort krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Hipokort Krem Nedir?

Bu krem anti alerjik, anti eksüdatif, antihemoroidal, antienflamatuar, antipruritik, anti-şok özelliklere sahip glukokortikoid, sistemik kullanım i̇çin zayıf kortikosteroidler ve dermatolojik preparatlar grubuna giren bir üründür. 

Bu krem genel olarak kontakt dermatit, alerjik dermatit, liken hastalığı, sedef hastalığı, seboreik dermatit, güneş yanıkları, böcek ısırıkları ve böcek sokmaları gibi hastalıkları tedavi etmek için uygulanır.

Hipokort Krem Muadili

Kortos 10 supozituar, Kortos 24 supozituar ve Ureacort krem bu kremin muadili ürünlerdir.

Hipokort Krem Etken Maddesi

Bu kremin aktif maddesi hidrokortizon asetat adında bir bileşendir.

Hipokort Krem İçeriği

Bu kremin aktif maddesi hidrokortizon asetat adlı bir maddedir. Yardımcı maddeleri ise zeytinyağı, siklometikon, setostearil alkol, sıvı parafın, beyaz yumuşak vazelin, polisorbat 20, i̇zopropilmiristat, gliserinmonostearat, polisorbat 80, butii hidroksianizol, triklozan, klorheksidin hidroklorür, disodyum edta ve saf sudur.

Hipokort Krem Eşdeğeri

Kortos 10 supozituar, Kortos 24 supozituar ve Ureacort krem bu kremin eşdeğeri ürünlerdir.

Hipokort Krem Neye Yarar?

Bazı cilt rahatsızlıkları nedeniyle iltihap ve kaşıntı tedavisi için bu krem kullanılır. Doktorunuz tarafından belirlenen diğer rahatsızlıklar için de bu ürün kullanılabilir.

Bu krem topikal bir adrenokortikal steroiddir. Cilt iltihaplanmasını (kızarıklık, şişme, kaşıntı ve tahriş) açıkça anlaşılmayacak şekilde azaltarak çalışır.

Bu krem, kortikosteroid duyarlı dermatozların enflamatuar ve kaşıntılı belirtilerinin hafifletilmesi için oldukça etkilidir.

Hipokort Krem Cilde Faydaları

Bu krem böcek ısırıkları, böcek sokmaları, kontakt dermatit, atopik dermatit, seboreik egzama, lichen ruber planus, sedef hastalığı, anal egzama, variköz egzama ve güneş yanıklarının iyileştirilmesi için uygulanan bir üründür.

Hipokort Fort Krem Nasıl Kullanılır?

İlacı uygulamadan önce ellerinizi yıkayın. Etkilenen bölgeyi yumuşak sabun ve su ile temizleyin, iyice durulayın ve kurulayın. Bu kremi az miktarda etkilenen bölgeye, genellikle günde iki ila dört kez veya doktorunuzun yönlendirdiği şekilde ince bir tabaka halinde hafifçe ovalayın. İlacın ne sıklıkta uygulandığı ve ne kadar süreyle hastalığınıza ve tedaviye cevabınıza bağlıdır.

Tedavi edilen bölge elleriniz değilse, bu kremin kullanımından hemen sonra ellerinizi yıkayın. Bu ilacı sadece cilt üzerinde kullanın. Ürünü gözlerinize, burnunuza, kulaklarınıza veya ağzınıza sokmaktan kaçının. İlaç bu bölgelere girerse, derhal temiz su ile durulayın. Doktorunuz aksini belirtmediği sürece, hasarlı, kesilmiş, enfekte olmuş ve kazınmış cilt bölgelerine bu kremi sürmekten kaçının.

Doktorunuz tarafından talimat verilmedikçe alanı plastik veya su geçirmez bandajlarla kapatmayın. Bir bebek üzerinde bebek bezi alanında kullanılıyorsa, sıkı oturan çocuk bezi veya plastik pantolon kullanmayın. Tedavi edilen bölgeyi kapatmak ilacın cilt yoluyla emilimini artırabilir. Bu ilacın etkisini artırabilir ancak yan etki riskini de artırabilir.

En fazla faydayı sağlamak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Hatırlamanıza yardımcı olması için her gün aynı saatlerde kullanın.

Bu ürünün daha fazlasını kullanmayın, daha sık kullanmayın veya doktorunuzun reçetelediğinden daha uzun süre kullanmaya devam etmeyin. Bu ilacı uzun süre veya yüksek dozlarda kullanıyorsanız, doktorunuzun onayı olmadan aniden kullanmayı bırakmayın. Bu ilaç aniden kesildiğinde bazı durumlar daha da kötüleşebilir. Dozunuzun kademeli olarak azaltılması gerekebilir. Durumunuz düzelmezse veya kötüleşirse doktorunuzu bilgilendirin.

Hipokort Krem Yan Etkileri

Bu kremi kullanırken kabuklu, pullu ve sızıntılı deri döküntüsü, kremi uygulama yerinde yanma, kaşıntı, kızarıklık, deri döküntüsü, şişme veya ağrı, öksürük veya ses kısıklığı, kuru cilt, ateş veya titreme, genital bölgede kaşıntı veya diğer cilt bölgelerinde kaşıntı, sırt veya bel bölgesinde ağrı, ağrılı veya zor idrara çıkma, döküntü, düz lezyonlar veya ciltte küçük kabarık lezyonlar ile döküntü, cilt tahrişi gibi yan etkilerden biri meydana gelirse, derhal doktorunuza danışın.

Bu kremi kullanırken cildin kabarması, yanması, kabuklanması, kuruluğu veya pul pul dökülmesi, kaşıntı, deri kalınlaşması, şiddetli kızarıklık, ağrı veya cildin şişmesi, ağız çevresinde kızarıklık ve pul pul dökülme, özellikle yüz veya intertrijinöz bölgelerde kullanıldığında cildin kolayca morarması ve cildin incelmesi gibi yan etkilerden biri meydana gelirse, derhal doktorunuza danışın.

Bu kremin diğer yan etkileri arasında ishal, hazımsızlık, iştah kaybı, mide bulantısı ya da kusma

gaz, mide ağrısı, dolgunluk veya rahatsızlık, akne veya sivilce, iğne başı büyüklüğünde kırmızı kabarcıklarla cildin yanması ve kaşınması, tüylü bölgelerde yanma, kaşıntı ve ağrı veya saçın kökündeki irin, alın, sırt, kollar ve bacaklarda aşırı tüylenme, normal ten renginin açılması, tedavi edilen koyu ten bölgelerinin aydınlanması, kollar, yüz, bacaklar, gövde veya kasıkta kırmızımsı mor çizgiler ve cildin yumuşaması vardır. Bu yan etkilerden herhangi birini görürseniz acil olarak bu kremi kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuza başvurun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir