Milyonlarca Telegram Kullanıcısının Verileri Darknet’te Paylaşıldı

Darknet’teki forumlardan birinde, birkaç milyon Telegram kullanıcıları hakkında bilgi içeren bir veritabanı ortaya çıktı. Veri dosyası yaklaşık 900 megabayttır. Veri dosyalarının geneli telaffuz edilmesi lazım olmayan boyutlardadır. Fakat 900 megabaytlık veri dosyası ile normal veri dosyasının boyutları (1kb – 100kb arası) arasındaki fark kaç kişinin paylaşıldığını daha rahat anlamamızı sağlar.

Telegram basın servisi, veritabanının varlığını doğruladı ve kullanıcı kayıt yaptığında bile dahili kişi içe aktarma işlevi aracılığıyla bilgi toplandığını açıkladı. Şirket temsilcileri, kullanıcıların telefon rehberlerinden kişilerle iletişim kurmasına izin veren tek bir hizmetin böyle bir aramayı tamamen hariç tutabileceğini ekledi.

Bir mesaj uygulaması olan Telegram ayrıca, güvence verdiği hesapların çoğunun vaziyetinin güvenli olmadığından emin olmuştur. Buna ek olarak, habercinin “Beni telefon numarasına göre kimler ekleyebilir?” işlevi vardır. Bu ayar, normal kullanıcıların iletişim kurmasını zorlaştırır (telefon numaralarını bilenler için bile görünmez olurlar), ancak hesap ile telefon numarası arasındaki bağlantıyı tamamen gizlemenizi sağlar.

Telegram kullanıcı iletişim veritabanının, haberciden bir sızıntı sonucu ağda görünmediği, halka açık bilgilerin ayrıştırılması – toplanması ve analiz edilmesiyle toplandığı ve diğer iletişim veritabanlarının bir derlemesi olduğu toplandı.

“Bu veritabanı, farklı ülkelerden toplanan çeşitli önceki veritabanlarının ve farklı yöntemlerin bir derlemesidir. Ana yöntem, açık sistemler, sohbet botları, yetkilendirme ve bir kişinin numarasına göre kayıt numarası hakkında bilgi toplamaktır. Hatta yinelenen ve yanlış veriler dikkate alınarak veritabanı, bu on milyonlarca kullanıcı “diye konuştu.

Uzman, veritabanının bir şekilde kullanıcının herkese açık veri kimliğini, kullanıcı adını, adını, soyadını, fotoğrafını, cep telefonunu, genel biyografiyi ve web sitesini alabileceğini, bazı durumlarda kullanıcı çevrimiçi olduğunda da bilgilerin dahil edildiğine inanıyor. Yaklaşık konum – ülke / bölge ve diğerleri de dahil. Bu tür veritabanları genellikle yaygın hedeflenmeyen spam için kullanılır.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir