Kursept Krem Ne İşe Yarar?

Kursept krem, cilt üzerinde kullanılan bir kremdir. Terlemeyi önleyici olarak kullanılan Kursept nedir, faydaları nelerdir, eşdeğerleri nelerdir, fiyatı nedir, ne işe yarar, kullanımı nasıldır ve yan etkileri var mıdır? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızı okumalısınız.

Kursept Krem Nedir?

Bu krem, haricen ve cilt üzerinde kullanılan bir üründür. Antiseptik ve dezenfektan özellikleri bulunan bu krem alüminyum ajanları olarak bilinen bir ilaç kategorisine aittir. Bu kremin aktif maddeleri alüminyum hidroksiklorit ve triklozan adlı maddelerdir. Bu kremin etken maddelerinden birisi olan alüminyum hidroksiklorit, terlemeyi engelleyen, bakterileri ve mantarları temizleyen bir maddedir. Triklozan ise genel olarak vücuttaki maya, küf ve bakterileri temizleyen, antimikrobiyal özelliklere sahip bir maddedir. Üstelik triklozan genel olarak ciltteki iltihabı tedavi eder ve yok eder.

Bu krem hafif parfüm kokulu ve beyaz renklidir. Homojen özellikleri olan bu ürün, 30 gram krem içerikli alüminyum tüplerde satışa sunulur.

Bu krem antimikrobiyal etkilere sahip olduğu için hiperhidrozis adı verilen aşırı terlemeyi engeller. Özellikle koltuk altı, eller, ayaklar ve vücudun kıvrımlı bölgelerinde oluşan terlemeyi ve kötü koku yayılmasını engelleyen bu krem aynı zamanda yüzeysel iltihabı ve ayaklarda meydana gelen kabarcıkları önler.

Kursept Krem Muadili

Bu kremin muadili bulunmaz.

Kursept İçerik Listesi

Bu kremin etken maddeleri ise alüminyum hidroksiklorit ve triklozan adlı maddelerdir. Yardımcı maddeleri ise beyaz yumuşak vazelin, setostearil alkol, izopropilmiristat, gliserinmonostearat, siklometikon, sıvı parafin, polisorbat 20, polisorbat 80, klorheksidin hidroklorür, butil hidroksianizol (e320), parfüm (koku maddesi) ve saf sudur.

Kursept Ayak Kremi Nedir?

Bu ürün ayak terlemesi ve ayak kokusu için oldukça etkilidir.

Kursept Koltuk Altı Kremi Nedir?

Bu krem koltuk altı terlemesini önler. 

Kursept Fiyatı

Bu kremin güncel fiyatı 8.06 liradır.

Kursept Krem Faydaları

Bu krem, cilt üzerinde haricen olarak kullanılır. Antiseptik ve dezenfektan özellikleri olan bu kremin etken maddeleri alüminyum hidroksiklorit ve triklozan adlı maddelerdir. Bu kremin antibakteriyel, antiseptik, iltihap giderici ve antifungal özellikleri vardır. Vücutta biriken bakterileri, mayaları, küfleri ve mantarları temizler. Vücutta aşırı terlemeyi önler ve terlemeden dolayı oluşan kötü kokuların yayılmasını engeller. 

Özellikle eller, ayaklar, koltuk altı ve vücudun kıvrımlı bölgelerinde terlemeyi ve kötü kokuları önleyen Kursept krem aynı zamanda yüzeysel iltihap ve ayaklarda oluşan içi su dolu kabarcıkların tedavisinde etkilidir.

Kursept Kullanımı Nasıldır?

Eğer bu kremin etken maddeleri olan alüminyum hidroksiklorit ve triklozan adlı maddelere ya da bu kremin içinde olan diğer yardımcı maddelere karşı alerjiniz varsa bu kremi kullanmayın.

Cildinizde ağır hasar, tahriş, aşırı kuruluk ya da aşırı hassasiyet gibi yan etkiler meydana gelirse derhal doktorunuza bildirin.

İltihaplı cilt ve açık yaralarda kesinlikle bu kremi kullanmayın. Bu kremi gözler, burun, ağız, dudaklar ve kulaklar ile kesinlikle temas ettirmeyin. Yanlışlıkla bu bölgeler ile temas ederse hemen bol suyla durulayın. Bu kremi giysiler ve kumaşlarla temas ettirmekten kaçınmalısınız.  Bu kremi hamilelik ve emzirme zamanlarında doktorunuzu bilgilendirmeden kullanmayın. 

Bu kremi genel olarak doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın. Eğer doktorunuz herhangi bir talimat vermediyse bu kremi geceleri, yatmadan önce kullanın. Bu kremi ilk dört gün boyunca günde bir kez kullanın. Dört gün sonra, her üç günde bir kez uygulayınız.

Kursept Yan Etkileri

Bu kremin yan etkileri arasında nadir görülen cilt döküntüsü, kurdeşen, nefes almada güçlük, kaşıntı, yüz, ağız, dudaklar, dil ve boğaz bölgesinde şişlik gibi ciddi alerjik reaksiyonlar görürseniz hemen ilacı kullanmayı bırakın ve acil olarak doktorunuza başvurun. 

Bunun dışında bu kremin uygulandığı bölgede deride kuruluk, geçici yanma hissi, kaşıntı hissi, karıncalanma hissi ve batma hissi gibi hafif yan etkileri olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir